7.12.14

Kim Korkar Hain Kurttan Oyunu Hakkında

Dün akşam izlediğim Oyun Atölyesi oyunu. Oyuncular: Zerrin Tekindor, Tardu Flordun, Şükrü Özyıldız ve Nilperi Şahinkaya.

2 perdelik oyunun ilk 2 perdesi muhteşem. Zerrin Tekindor ve Tardu Flordun'u ilk kez izledim ve çok beğendim. Hele ki Zerrin Tekindor'un muhteşem oyunculuğu insanı gerçekten hayrete düşürüyor. 2 saat boyunca sahnede kalıp, böyle yüksek bir enerjiyle oynamak insanüstü bir durum bence. Zaten Afife Jale'yi de almış buradaki başarısı ile.

Konu ne derseniz... George ve Martha, Martha'nın babasının düzenlediği bir partiden dönüyorlar Cumartesi gecesi. Martha partiden sonra, yeni tanıştıkları misafirleri de evlerine davet ediyor. Misafirlerin geç saatte gelmesi ve salona yerleşmeleri ile birlikte 2 saatlik eğlenceli, nevrotik, sexi, ihtiraslı, karmaşık ve bol oyunlu bir akşam sohbetinin içine dahil oluyorsunuz. Nevrotik bir kadın, sürekli kadehlere viski dolduran alkolik bir koca ve aralarındaki sürprizli, komik sohbet. İlk 2 perde enfes, ancak son perde için aynı şeyi düşünmüyorum. Hem artık oyun sona yaklaştığı için biraz bunlaıyorsunuz, hem de son perde, ilk 2 perdeye göre daha durgun. En azından komik öğeler barındırmıyor, öyle söyleyeyim.

Biletler 50 TL ve birbirinden iyi 4 oyuncu var sahnede. Bence bu sezon mutlaka gidilmesi gereken oyunlardan. Oyuncuların mimiklerini, tebessümlerini ve hatta içlerini okumak için mümkünse en ön sıradan izlenmeli hatta.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder