14.10.13

Kaş Semalarında Yamaç Paraşütü









Kaş'a gelirseniz eğer yapacağınız ilk şeylerden biri kesinlikle yamaç paraşütü olmalı.

Araçla o derece yükseğe çıkmak ve sonra o geçtiğiniz yolların üzerinden aşağı doğru süzülmek eşsiz bir duygu.

650 metre yükseğe, daha önce hiç görmediğiniz eğitmenlerinizle birlikte tıngır mıngır bir aracın içinde çıkıyorsunuz. Öncelikle yukarı çıktıkça Kaş'ın muhteşem manzarasından gözünüzü alamıyorsunuz. Uçuş heyecanınız arttıkça artıyor. Eğitmenler kendi aralarında konuşurken, sizin aklınızdaki düşünce "acaba beni kim uçuracak?"

Zirveye ulaştıktan sonra birkaç fotoğraf çekimi ve ardından eğitmen eşleşmeleri. Benim uçuş eğitmenim Çağlar. Guveniyor muyum? Hayır! Nasıl güvenebilirim ki? Sadece 3 dakikalık bir konuşmada bana dedikleri şeyler var aklımda "ben 3 dediğimde ileri doğru koşmaya başla, ayakların yerden kesildiğinde kendini geriye doğru atarak otur" güvendim tabi. Çünkü günde 4-5 uçuş yapıyorlar ve profesyonel oldukları belli. Hoş, güvenmekten başka yapacak daha iyi bir seçeneğiniz de yok. :)

Ve sonra ayaklarınız yerden kesiliyor! Sonra arkanızda eğitmen, her yanınızda rüzgârla başlıyorsunuz Kaş semalarında süzülmeye.

Kaş'ın manzarası inanılmaz. Eğitmenim Çağlar'ın dediği cümleyi aynen yazıyorum. "Kaş'ın en güzel manzarası bizde." Liman, evler, denizin kademe kademe rengi, Çukurbağ'ın üzerindesiniz. Sanki bir rüya gibi.

Tum merakımla Çağlar'ı sorulara boğuyorum. Biz havalandığımızda 18 km.lik rüzgâr esiyormuş. 50 km'lik rüzgara kadar uçuş gerçekleştirilebilirmiş. Sonrası zor. Hepimizin aklindaki tehlikeler var, onlar için de rüzgarı sürekli kontrol ediyorlar. Bir telsizle tüm gerekli bilgiler eğitmenlere ulaştırılıyor.

Toplamda ofisten çıkış, zirveye ulaşım ve uçuş süresi ile toplam 1.5 saatlik zaman gerekiyor. Yaklaşık 20-25 dakikası rüzgar seyri. Ücreti ortalama 100 Euro. Uçuş esnasında fotoğraf ve videonuzu da çekiyor marifetli eğitmeniniz. Onları almak isterseniz ekstra ücret. 80 TL.

Bir sonraki hedefim Babadağ-Ölüdeniz. Orada yükseklik 2000 metreymiş. Bu tecrübeyi mutlaka yaşamalısınız. Uçuyorsunuz. Daha ötesi olabilir mi?