26.2.12

Fetih 1453 Üzerine Notlar

Dün akşam üzeri bu nacizane filmimizi izlemiş bulunmaktayım. Ortada harika bir konu var, artık inanılmaz derecede ilerlemiş bir teknoloji var, bir sinema endüstrisi var da bu film neden bunlardan nasibini almamış? Doğrusu hep bardağın dolu tarafından bakan biri olmuşumdur ben. Ancak bu filmi yok a dostlar, beğenmedim.

Oyunculuklar berbat. Sultan Mehmet başarısız, Ulubatlı Hasan başarısız. Yani Öyle Bir Geçer Zaman Ki dizisindeki oyuncuları getirseniz ortaya bir başyapıt çıkabilirdi. Ama yok oyuncular olmamış.

Oradaki kız Eva'ya ne gerek vardı? Yani bu yazıyı okur mu bilmem ama kusura bakmasın, pek beğenmedim o kızı da. Hani belki makyajı kötüdür ne bileyim, ama cık olmamış. Oradaki aşk hikayesini neden koydunuz sayın senarist? Türk adetlerine uymak için mi? Biz İstanbul'un fethini izlemeye gittik, kızın gönlü nasıl fethedilir öğrendik geldik.

Savaş sahnelerini beğendiğimi söyleyebilirim. Etkileyici tabi. Yani olması gereken duyguyu geçirdi bana. Ama duyguyu en yoğun hissettiğim sahneyi söyliyim ben size. Yok yok, düşündüğünüz gibi Ulubatlı Hasan'ın sancağı takması filan değil. Yavru Beyazıd ve babası Sultan Mehmet'in birbirine sarılış sahnesi. Orda duyguyu hissettim. Yani belki de en iyi oyuncu benim gözümde o küçük Beyazıd'ı canlandıran çocuktu.

Çok eleştirdim ama onlar bunu haketti. Ama siz yine de beni dinlemeyin gidin, bir fikriniz olsun, iyidir iyidir Türk filmleri.